Home - Gemeenten

Gemeenten

Gemeenten hebben belang bij een goed leef- en vestigingsklimaat, en ook bij gronduitgifte en -exploitatie. Een verantwoorde omgang hiermee kan bijdragen aan ruimtelijke kwaliteit, mits het op basis van een visie is.

Gemeenten hebben belang bij tevreden burgers en een gemengde bevolkingsopbouw, in een plaats waar het goed wonen, werken en recreëren is. Oevers houden niet op bij gemeentegrenzen en steeds vaker kiezen mensen voor een regio in plaats van een gemeente. Wanneer gemeenten samenwerken aan een visie op de oevers, zal de snelheid van het realiseren van de visie toenemen en de totale kwaliteit van het leefklimaat langs het stroomgebied van het water versterken.

Door gezamenlijk te werken aan kwaliteit van de oevers zal ook de waarde van grond en vastgoed toenemen. Zij hebben belang bij goede onderlinge afspraken die duidelijk te interpreteren zijn met de daarbij behorende financiën (en verdeling van de lusten en de lasten).

Gemeenten hebben voorts belang bij een florerende werkgelegenheid en recreatiemogelijkheid. Zij hebben belang bij goed vormgegeven waterfronten, die niet de achterkant, maar een voorkant van het gebied vormen, en daardoor bijdraagt aan een positief imago


De volgende gemeenten zijn momenteel lid:

 

Den Haag

Maassluis

Midden-Delfland

Rotterdam

Schiedam

Vlaardingen

Westland

Zoetermeer

 


 

 

 

 

Nieuws

Maassluis helpt Milaan

Samen met een groep studenten van de Hogeschool Rotterdam onderzoekt VRW of de casus van de Monstersche Sluis toepasbaar is in Milaan.

> lees verder

Steeds meer buitenlandse toeristen

Nederland is hard op weg naar 20 miljoen internationale toeristen in 2020.

> lees verder

Recente Tweets

Lees meer op Twitter