Herberg Vlietzigt heeft eerste ‘witte pump proof’ steiger

Herberg Vlietzigt in Rijswijk heeft de eerste Witte Pump Proof steiger. Op zaterdag 20 april is de steiger feestelijk in gebruik genomen. Vanaf dan kunnen rondvaartboten bij de herberg aan de Vliet af- en aanmeren. Vooral voor bruidsparen is dat natuurlijk heel romantisch. Het bruidspaar kan nu per boot arriveren bij de steiger en veilig èn schoon in- en uitstappen: Witte Pump Proof dus! Met de aanleg van de steiger gaat een langgekoesterde wens in vervulling van de ondernemers Ronald Leenheer, Sybolt Harkema en Ron de Bakker.

De ondernemers hebben zelf de steiger aangelegd en zijn heel blij met het resultaat. Ronald Leenheer: “De steiger heeft de eerste proef al doorstaan: het eerste bruidspaar is keurig netjes uitgestapt en is ook weer veilig per boot vertrokken. Maar het gaat natuurlijk niet alleen maar om bruidsparen. Ook onze andere gasten moeten via de prachtige vaarroute bij ons kunnen komen – en dan moeten ook moeders met een kinderwagen of ouderen goed en veilig kunnen opstappen.”

Samenwerking
Tot voor kort was het niet mogelijk om bij horecagelegenheden aan de Vliet aan te leggen. In een brainstormmiddag met ondernemers en betrokken instanties, in de Hof van Delfland is het idee geboren om op diverse punten steigers te maken, zodat (rondvaart)boten tijdelijk kunnen aanleggen. Als “Casus Vlietzigt” is het idee de beleidswereld ingegaan en getoetst. Het eerste resultaat hiervan ligt nu bij Herberg Vlietzigt. Deze steiger is daarom een belangrijke mijlpaal in een netwerk van vaarrecreatieve verbindingen en aanlegvoorzieningen die er de komende jaren langs de Vliet gaan komen. Niet alleen in Rijswijk, maar ook in het Westland, Midden Delfland en Den Haag.

De steiger is tot stand gekomen door samenwerking van een aantal partijen. Zo heeft de inbreng van Vereniging Regio Water ervoor gezorgd dat de doorlooptijd van het project korter was dan gebruikelijk. De provincie Zuid-Holland maakte het mogelijk dat er snel toestemming voor de steiger is verleend op grond van de nieuwe Vaarwegenverordening.