Home - Nieuws

Maassluis helpt Milaan

Samen met een groep studenten van de Hogeschool Rotterdam onderzoekt VRW of de casus van de Monstersche Sluis toepasbaar is in Milaan. Specifiek richt het onderzoek zich op het toepassen van het Zuid-Hollandse succesverhaal op de herontwikkeling van de Chiuse Di Leonardo Da Vinci in het centrum van Milaan. De sluis, die ooit een belangrijke functie had in het waterrijke kanalennetwerk van Milaan, ligt er nu verlaten bij. Verschillende personen zouden graag de sluis en het omliggende gebied (her)opwaarderen als leefruimte, de historische waarde herscheppen en bewaren en de oude identiteit en het verhaal van Leonardo da Vinci doen herleven. De sluis en het omliggende gebied zou tevens goed kunnen functioneren als toeristische trekpleister.


Steeds meer buitenlandse toeristen

Het economisch bureau van de ING voorspelt dat Nederland hard op weg is naar 20 miljoen internationale toeristen in 2020. De belangrijkste drijfveren hiervoor zijn vergrijzing in de buurlanden, bevolkings- en welvaartsgroei in opkomende markten en betere internationale (vlieg)verbindingen. Het groeipercentage was volgens het CBS over de eerste 8 maanden van 2018 vooral sterk vanuit Aziatische landen (+25,6%) en Duitsland (+15,7%). In 2017 kwamen in totaal 17,6 buitenlandse toeristen naar Nederland.


De internationale aantrekkingskracht van Nederland, zo kopt het economisch bureau van de ING, is groter dan ooit. Onder andere het bezoeken van historische plaatsen, fietsen en het maken van boottochten staan in de top 10 van toeristische activiteiten volgens het NBTC. Dit biedt kansen voor de waterrecreatiesector in de Nederlandse gemeenten. Het is tevens zaak om onderwijs en arbeidsmarkt beter op elkaar te laten aansluiten om het groeiende personeelstekort in de toeristische sector tegen te gaan.


Nieuws

Maassluis helpt Milaan

Samen met een groep studenten van de Hogeschool Rotterdam onderzoekt VRW of de casus van de Monstersche Sluis toepasbaar is in Milaan.

> lees verder

Steeds meer buitenlandse toeristen

Nederland is hard op weg naar 20 miljoen internationale toeristen in 2020.

> lees verder

Recente Tweets

Lees meer op Twitter