Home - Nieuwsarchief

Steeds meer buitenlandse toeristen

Het economisch bureau van de ING voorspelt dat Nederland hard op weg is naar 20 miljoen internationale toeristen in 2020. De belangrijkste drijfveren hiervoor zijn vergrijzing in de buurlanden, bevolkings- en welvaartsgroei in opkomende markten en betere internationale (vlieg)verbindingen. Het groeipercentage was volgens het CBS over de eerste 8 maanden van 2018 vooral sterk vanuit Aziatische landen (+25,6%) en Duitsland (+15,7%). In 2017 kwamen in totaal 17,6 buitenlandse toeristen naar Nederland.


De internationale aantrekkingskracht van Nederland, zo kopt het economisch bureau van de ING, is groter dan ooit. Onder andere het bezoeken van historische plaatsen, fietsen en het maken van boottochten staan in de top 10 van toeristische activiteiten volgens het NBTC. Dit biedt kansen voor de waterrecreatiesector in de Nederlandse gemeenten. Het is tevens zaak om onderwijs en arbeidsmarkt beter op elkaar te laten aansluiten om het groeiende personeelstekort in de toeristische sector tegen te gaan.


Nieuws

Nieuwe politieboot voor Westland en Midden-Delfland

Het politieteam Westland heeft afgelopen vrijdag een nieuwe politieboot in gebruik genomen

> lees verder

Omarm je cultureel en natuurlijk erfgoed

Cultureel erfgoed, dat van grote waarde is voor de regio's en steden, profiteert van gestroomlijnde bestuurlijke structuren en goed uitgevoerde samenwerkingsvormen.

> lees verder

Recente Tweets

Lees meer op Twitter