Home - Nieuwsarchief

Steeds meer buitenlandse toeristen

Het economisch bureau van de ING voorspelt dat Nederland hard op weg is naar 20 miljoen internationale toeristen in 2020. De belangrijkste drijfveren hiervoor zijn vergrijzing in de buurlanden, bevolkings- en welvaartsgroei in opkomende markten en betere internationale (vlieg)verbindingen. Het groeipercentage was volgens het CBS over de eerste 8 maanden van 2018 vooral sterk vanuit Aziatische landen (+25,6%) en Duitsland (+15,7%). In 2017 kwamen in totaal 17,6 buitenlandse toeristen naar Nederland.


De internationale aantrekkingskracht van Nederland, zo kopt het economisch bureau van de ING, is groter dan ooit. Onder andere het bezoeken van historische plaatsen, fietsen en het maken van boottochten staan in de top 10 van toeristische activiteiten volgens het NBTC. Dit biedt kansen voor de waterrecreatiesector in de Nederlandse gemeenten. Het is tevens zaak om onderwijs en arbeidsmarkt beter op elkaar te laten aansluiten om het groeiende personeelstekort in de toeristische sector tegen te gaan.


Nieuws

Waterrecreatie in actieplan Provincie Zuid-Holland

Watergebonden recreatie wordt een belangrijk onderdeel in de nieuwe GroenBlauwe agenda van de Provincie Zuid-Holland.

> lees verder

Vaarrondje Maasland stapje dichterbij

Het rondje varen door Maasland is weer een stapje dichterbij. Studenten van de Hogeschool Rotterdam deden in opdracht van VRW onderzoek naar de kansen van dit vaarrondje.

> lees verder

Recente Tweets

Lees meer op Twitter