Home - Nieuwsarchief

Omarm je cultureel en natuurlijk erfgoed

Cultureel erfgoed, dat van grote waarde is voor de regio's en steden, profiteert van gestroomlijnde bestuurlijke structuren en goed uitgevoerde samenwerkingsvormen. Dit was één van de conclusies tijdens het Policy Learning Event in Berlijn afgelopen juni. Verschillende partners in het INTERREG thema van Environment and resource efficiency kwamen bijeen om de invloed en wisselwerking van cultureel erfgoed op regionale ontwikkeling te bespreken. Vereniging Regio Water vertegenwoordigde hierin haar leden in Zuid-Holland en haar partners in het SWARE project. Europa geeft wat middelen om te focussen op duurzaam beheer van zowel cultureel als natuurlijk erfgoed in waterregio's.

Volgens Manita Koop is cultureel erfgoed van het hoogste belang, zeker in deze periode van migratiecrises. Duizenden mensen worden gedwongen hun erfgoed achter te laten, wat ons eraan herinnert het onze te beschermen, gebruiken en omarmen. De heropening van de Monstersche sluis is in dezen een goed voorbeeld van het herwaarderen van ons erfgoed, wat nog meer gestimuleerd zou moeten worden.

Het Policy Learning Platform is in het leven geroepen om de thematische uitwisseling van kennis tussen gemeenten, provincies en organisaties met Europese projecten te faciliteren.

 


Nieuws

Participatie helpt projecten verder

Participatie kan helpen bij het ontwikkelen van visie en deze realiseren.

> lees verder

Opening Monstersche Sluis in Maassluis

Het hart van de eerste stad aan de Waterweg, Maassluis, heeft weer een directe verbinding met zee.

> lees verder

Recente Tweets

Lees meer op Twitter