Home - Nieuwsarchief

VRW spreekt tijdens de bestuurlijke conferentie waterrecreatie Groene Hart

Op vrijdag 4 juli vond de bestuurlijke conferentie waterrecreatie Groene Hart plaats. Manita Koop, directeur van de Vereniging Regio Water vertelde een verhaal over de kansen voor waterrecreatie in het gebied. Het Groene Hart heeft heel veel kansen, het gebied is uniek in haar soort waarbij gastvrijheidseconomie een belangrijke rol speelt. Het gebied kenmerkt zich door de Ouderijnzone, wat de verbindende schakel is tussen de Noord en Zuid vleugel. 


Water is het DNA van de regio. Recreatie en toerisme dienen als belangrijke economische motor. Er liggen kansen voor het versterken van de stad-land dynamiek. 

 

Vereniging Regio Water is trots op dit mooie gebied en zet zich graag in voor de verdere ontwikkeling hiervan. Het gebied heeft enorm veel potentie. Investeren in het gebied is dan ook erg belangrijk. 

 

Achtergrondinformatie over de bijeenkomst en de presentatie van directeur Koop is hier terug te vinden.

 

Naast directeur Koop sprak ook het VRW bestuurslid Bergman op de conferentie. Zij riep gemeenten op zich aan te sluiten bij het Groene Hart en de ontwikkelingen in het gebied. 

 

 


Nieuws

Kennisuitwisseling over toerisme, erfgoed en infrastructuur

Vereniging Regio Water en de Provincie Zuid-Holland namen samen met de overige SWARE partners en stakeholders deel aan de tweede SWARE kennisuitwisselingssessie in Milaan (12-14 september).

> lees verder

Vooruitzicht op Europese kennisuitwisseling

Hoe ga je om met verschillende belangen/interesses? Hoe kunnen politici en ondernemers de burgers beter bereiken?

> lees verder

Recente Tweets

Lees meer op Twitter