Home - Nieuwsarchief

“VRW pleit voor cultuurhistorie tijdens het symposium Monstersche Sluis”

Op 22 oktober is het rapport “Conditietest Monstersche Sluis” overhandigd door Professor Jan Stuip aan het bestuur van de stichting Monstersche sluis. Het symposium werd bijgewoond door veel enthousiaste en geïnteresseerde mensen die ieder vanuit hun eigen expertise of betrokkenheid input leverde.

Het rapport gaat in op de vraag wat er moet gebeuren om de sluis weer als schutsluis in gebruik te kunnen nemen voor de kleine recreatievaart. Een drietal experts hebben een toelichting gegeven op de casus. Dit deden zij vanuit het oogpunt historie, economische kansen en gebiedsontwikkeling. Ook de kans om vrijwilligers bij de sluis te betrekken kwam aan bod. Een forum met onder andere VRW directeur Manita Koop gaven feedback op het rapport en de presentaties. Manita Koop gaf in haar reactie aan dat het belangrijk is te blijven werken aan het gebruik van cultuur historisch erfgoed en het kunnen beleven van cultuur historisch erfgoed. Iedere organisatie heeft hierin zijn verantwoordelijkheid.

 

De Monstersche Sluis heeft veel kansen voor de toekomst. VRW zal zich net als in het verleden hiervoor in blijven zetten. 


Nieuws

Participatie helpt projecten verder

Participatie kan helpen bij het ontwikkelen van visie en deze realiseren.

> lees verder

Opening Monstersche Sluis in Maassluis

Het hart van de eerste stad aan de Waterweg, Maassluis, heeft weer een directe verbinding met zee.

> lees verder

Recente Tweets

Lees meer op Twitter