Home - Nieuwsarchief

15 juli lancering route app eiland IJsselmonde bij Rotterdam

Er valt een hoop te beleven op het Eiland IJsselmonde vlak onder Rotterdam en het is leuk om te zien dat het eiland letterlijk en figuurlijk weer op de kaart wordt gezet. Abel Life –die eerder door VRW betrokken is bij de app voor het Sloepennetwerk Haaglanden / Midden Delfland- heeft voor het Eiland IJsselmonde twaalf fiets-, wandel en kanoroutes ontwikkeld die vanaf 15 juli zijn te downloaden in de routeapp.  

Wandelen en fietsen door parken of in de polder, langs eeuwenoude dijken, water en weilanden, de Oude Maas of door historische kernen. Onderdeel van de routes is de Blauwe Verbinding, waar ook gekanood kan worden.

Het Eiland IJsselmonde ligt ingeklemd tussen de Nieuwe Maas, de Oude Maas en de Noord en is een verrassend groen en aantrekkelijk gebied in een dicht verstedelijkte metropoolregio. Op (en om) het eiland zijn de gemeenten Rotterdam (Zuid), Ridderkerk, Hendrik Ido Ambacht, Albrandswaard, Zwijndrecht, Barendrecht, en Heerjansdam samen met ondernemers, bewoners en gebruikers actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van de routes. Alle betrokkenen en iedereen die nieuwsgierig is naar de recreatieve mogelijkheden in het gebied zijn daarom van harte uitgenodigd voor de:

Lancering van de routeapp Abel Life op woensdagmiddag 15 juli 

Dit vindt plaats tijdens de feestelijke opening van het nieuwe natuur- en recreatiegebied in de Zuidpolder in Barendrecht, zie de uitnodiging in de bijlage.

Om de lancering te vieren kan een deel van de wandelroute in de Zuidpolder op 15 juli worden gewandeld onder leiding van een gids van Abel Life.

Wie er niet bij kan zijn, maar wel geïnteresseerd is in promotie mogelijkheden of wederverkoop van vouchercodes van de routes kan contact opnemen met Jeroen Drabbe van Abel Life:
j.drabbe@abellife.nl

Wie meer wil weten over de recreatieve mogelijkheden op IJsselmonde kan ook contact opnemen met José Besselink van de dienst Stadsontwikkeling Rotterdam: j.besselink@rotterdam.nl


Nieuws

Maassluis helpt Milaan

Samen met een groep studenten van de Hogeschool Rotterdam onderzoekt VRW of de casus van de Monstersche Sluis toepasbaar is in Milaan.

> lees verder

Steeds meer buitenlandse toeristen

Nederland is hard op weg naar 20 miljoen internationale toeristen in 2020.

> lees verder

Recente Tweets

Lees meer op Twitter