Tijdelijk extra beperkende voorwaarden op de Strijp en Reijnerwatering

Tijdelijk extra beperkende voorwaarden op de Strijp en Reijnerwatering

23 mei 2019, redactie

De Strijp en Reijnerwatering tussen Den Haag en Westland blijft ook dit vaarseizoen onder beperkende voorwaarden geopend voor al het bootverkeer. Echter van 15 april tot 15 juni 2019 zal de vaarweg tijdelijk volledig gesloten worden voor al het gemotoriseerde vaarverkeer. Deze sluiting is noodzakelijk omdat te vaak de opgelegde beperking werd overtreden. Door te veel gemotoriseerd vaarverkeer heeft de vegetatie te weinig kans aan te groeien tot sterke en robuuste planten. Dankzij de tijdelijke afsluiting kan dit alsnog. Ongemotoriseerd vaarverkeer als roeiboten en kano’s kunnen nog wel over de vaarweg varen.

Op dinsdag 21 mei is daarom een fysieke versperring in het water aangebracht nabij De Zweth en de Erasmusweg. Kano’s en kleine ongemotoriseerde bootjes kunnen hier gewoon langs.

Na 15 juni is de watergang open voor 1-richtingsverkeer zodat boten in het midden van de watergang blijven. Zo kan aan de zijkanten vegetatie groeien. Boten kunnen van Den Haag richting Midden-Delfland/Westland varen. Terug kunnen ze via Delft en de Vliet.