Home - TOPS

TOPS

Wat is een TOP?

TOP staat voor Toeristisch Overstappunt. Dit is een startpunt voor fiets- en wandelliefhebbers. De TOP is goed bereikbaar per auto en beschikt over voldoende (gratis) parkeergelegenheid. Daarnaast is een TOP gelegen nabij horeca, waar de recreant terecht kan voor een kopje koffie.

Vanuit de TOP kunnen diverse (bewegwijzerde) fiets- en wandelroutes gevolgd worden. Deze staan aangegeven op een informatiepaneel bij de TOP. Daarnaast worden er op het informatiepaneel nog een viertal tips in de omgeving uitgelicht. In de provincies Gelderland, Overijssel, Drenthe en Groningen is het TOP-concept al sinds 2000 een groot succes.

projecten_top_ameide.jpg

Doel van een TOP

Bewoners van de steden rondom de TOP's laten genieten van en informeren over fiets- en wandelmogelijkheden in de omgeving.

Hoe ziet een TOP er uit?

Een groene stalen grashalm van 5,5 meter vormt het herkenningspunt van de TOP. Rondom deze riethalm zijn twee informatiepanelen met fiets- en wandelroutes, een bankje en fietsbeugel te vinden. Handwijzers duiden aan waar de wandel- en fietsroutes op te pakken zijn.

projecten_top_sassenheim.jpg

Waar zijn de TOP's te vinden?

Kijk voor een overzicht van alle TOP's op

www.toproutenetwerk.nl/kaart-tops

www.alletops.mobi

Wie realiseert de TOP's?

De TOP's zijn een initiatief van het Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme. De TOP's worden gerealiseerd met een subsidie van de provincie Zuid-Holland en een bijdrage van de betreffende gemeenten. Daarnaast heeft de ANWB besloten het TOP-project financieel te ondersteunen.

Het plaatsen van de fysieke TOP is onderdeel van een compleet traject, waarin het gehele TOP-netwerk actief wordt gepromoot via diverse kanalen. Daarnaast worden de TOP's opgenomen in het reguliere promotieprogramma van regio VVV Zuid-Holland-Zuid, Programmabureau het Groene Hart en het Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme. Het ontwerp en de plaatsing van de TOP's is in handen van Buro Kloeg. Dit geldt ook voor vormgeving van de websites.

 

Nieuws

Participatie helpt projecten verder

Participatie kan helpen bij het ontwikkelen van visie en deze realiseren.

> lees verder

Opening Monstersche Sluis in Maassluis

Het hart van de eerste stad aan de Waterweg, Maassluis, heeft weer een directe verbinding met zee.

> lees verder

Recente Tweets

Lees meer op Twitter