Beste bezoeker Kracht van Water

gewijzigd op 8 mei 2019

Na de conferentie ‘Kracht van Water’ in Maassluis, zijn wij aan de slag gegaan om alle conclusies te verwerken en onder de aandacht te brengen van de Provinciale Staten. Samen met de provincie Zuid-Holland hopen wij de komende periode met jullie en jullie ideeën slagvaardig aan het werk te gaan.

Inmiddels hebben wij de onderhandelaars van Zuid-Holland een Blauwe Brief aangeboden, met daarin de belangrijkste beleidsaanbevelingen uit de conferentie. Jullie input is daarbij van grote waarde geweest. Het komende jaar gaan wij, samen met belangstellenden en belanghebbenden, aan de slag om te zorgen dat deze aanbevelingen leiden tot een aangenaam woongebied met goede waterrecreatie- mogelijkheden.

In de bijlage staat het verslag van de conferentie die samen met de Blauwe Brief is verstuurd aan de onderhandelaars. Deze en de foto’s van de conferentie zijn ook te vinden op deze website. Leuk voor diegenen die er waren, interessant voor diegenen die er volgende keer graag bij willen zijn.

Tot de volgende ronde,
Met vriendelijke groet,

Manita Koop
Directeur Vereniging Regio Water – Randstad Waterbaan

Verslag Kracht van Water in PDF (download)
Blauwe Brief in PDF (download)

Voor meer informatie kunt u ons bereiken op info@randstadwaterbaan.nl of via 015 8 200 200

Programma

Vrijdag 5 april 2019 (12:00 – 17:00) te Maassluis

BLOK I – 12:00 – 13:30 KOERS ZETTEN
– Met elkaar inschepen met een opdracht (op De Nieuwe Waterweg) inclusief lunch

BLOK II – 14:00 – 15:30 INSPIREREN EN IDEEËN UITWISSELEN
– U in gesprek met Jaap Smit, Friso de Zeeuw, Erik Pool en Arnoud Rodenburg over o.a.:
Waar liggen de komende jaren concrete kansen;
De rol van water in gebiedsontwikkeling;

Constructieve samenwerking met vrijwilligers en rol overheid;
Praktijkervaringen en hoe het sneller kan.

BLOK III – 15:30 – 17:00
– Netwerkborrel

Programma in PDF (download)

Dagvoorzitter & Sprekers

Dagvoorzitter

Arnoud Rodenburg is burgemeester van de gemeente Midden-Delfland en 1e vicevoorzitter van Cittaslow, het internationale netwerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren. Tevens is Arnoud Rodenburg voorzitter van de Vereniging Regio Water, een vereniging die via waterrecreatie het toerisme, de lokale economie en het wonen en werken langs het water wil stimuleren. Daarnaast is Arnoud in zijn vrije tijd veel te vinden op het water in de regio.

Huidige functie: Burgemeester Midden-Delfland

Spreker

Jaap Smit is sinds januari 2014 Commissaris van de Koning in Zuid-Holland. Hij begon zijn loopbaan als predikant en geestelijk verzorger bij defensie en stapte vervolgens over naar de consultancy waar hij zich inzette voor verantwoord ondernemen. Van 2010 tot 2013 was hij voorzitter van het CNV en als zodanig SER-lid. Hij heeft een vergaande affiniteit met watersport en waterrecreatie. De CdK organiseert in de zomermaanden verschillende informele vaartochten met bestuurders uit de provincie waarin verschillende onderwerpen aan bod komen.

Huidige functie: Commissaris van de Koning in Zuid-Holland

Spreker

Erik Pool is schrijver, filosofisch practicus en directeur Participatie bij het Ministerie van IenM. Daarnaast heeft hij als lid van de Institutionele Bestuurlijke Denktank SWARE meegedacht over belangrijke actuele “blauwe” vraagstukken. Hij brengt praktische filosofie en organisatievragen op een verassende manier samen.  Zijn professionele ervaringen als journalist, ondernemer, politicus, filosoof en topmanager vormen een rijke voedingsbodem voor zijn ‘toegepaste filosofie’, zoals hij dat zelf noemt. Hij is voor bestuurders en managers een uitdagende gesprekspartner die moeilijke vragen en pijnlijke dilemma’s niet uit de weg gaat.

Huidige functie: Directeur Participatie bij het Ministerie van Infrastructuur en Watermanagement

Spreker

Friso de Zeeuw heeft een veelkleurige en langjarige ervaring als professional. Na zijn universitaire juridische opleiding aan de Vrije Universiteit, was hij wethouder van de gemeente Monnickendam en gedeputeerde van de provincie Noord-Holland. Als emeritus hoogleraar is hij aan de TU Delft verbonden. Friso bundelt kennis en ervaring vanuit verschillende invalshoeken: publiek, privaat en wetenschap. Hij staat bekend om zijn scherpe analyses en gepeperde stellingnames over gebiedsontwikkeling, ruimtelijke ordening, woningmarkt, grondbeleid, omgevingsrecht en bestuurlijke organisaties.

Huidige functie: Emeritus hoogleraar TU Delft en directeur Friso Advies

Locatie

Scheepswerf de Haas:
Govert van Wijnkade 1, 3144 ED Maassluis

Parkeren: 
Op de Govert van Wijnkade 44 wijzen verkeersregelaars u naar de parkeerplaatsen.