Extra Schutbeperkingen recreatievaart

Extra schutbeperkingen recreatievaart

26 juli 2022

Doordat de afvoer van de Rijn snel blijft dalen en vanwege het neerslagtekort, geldt vanaf 21 juli code oranje in het gebied van Delfland. Dit betekent dat er meer vraag is naar zoetwater dan er maximaal aangevoerd kan worden. Ook is er onvoldoende zoetwater om verzilting tegen te gaan. Daarom neemt Delfland aanvullende maatregelen om de zoutindringing te beperken. Vanaf dinsdagochtend 26 juli om 00:00 uur kan de beroeps- en recreatievaart beperkt gebruik maken van de Parksluizen in Rotterdam. De Buitensluis in Schiedam en de Vlaardinger Driesluizen in Vlaardingen zijn voor de recreatievaart volledig gestremd.

In navolging hierop en de toch al te hoge zoutwaardes in de haven, heeft het bestuur van de Monsterschesluis besloten de sluis tot nader order per direct te sluiten. De Wagen- en Lijndraaiersbrug blijven gewoon bediend voor eventuele bezoekers vanaf het binnenwater.

Meer informatie via: https://www.hhdelfland.nl/actueel/nieuws/2022/juli/code-oranje-extra-schutbeperkingen/ en http://monsterschesluis.nl/