Museumschip de Hudson naar Maritiem Museum Rotterdam

Museumschip de Hudson naar Maritiem Museum Rotterdam

21 april 2022

Maassluis opent Vaarprogramma met uitzwaai-moment
Museumschip de Hudson gaat logeren in de Rotterdamse Leuvehaven. Het schip, gebouwd in 1939, maakt tijdens de meivakantie ruim twee weken deel uit van de collectie van het Maritiem Museum Rotterdam. Op vrijdag 22 april in de vroege ochtend zwaaien inwoners van Maassluis het schip uit en wordt gelijktijdig de start van het vaarseizoen afgekondigd. Burgemeester Edo Haan van Maassluis vaart mee met de Hudson. Hij draagt het schip in Rotterdam over aan burgemeester Aboutaleb.
Museumschip de Hudson verlaat rond 8 uur in de ochtend van 22 april de haven van Maassluis met het nodige spektakel. De voormalige zeesleper wordt naar Rotterdam gesleept door de Steenbank en de Tonijn. De Bruinvisch en het Maassluisje begeleiden de Hudson. Aan boord van de Hudson zorgen een tiental roeiers ervoor dat de Hudson stevig wordt vastgemaakt aan de sleepboten. Tijdens het vastmaken van de Hudson zingt het shantykoor Die Maeze Sanghers scheepsliederen. Rond 12 uur meert de Hudson af in de Leuvehaven, waar burgmeester Haan het schip overdraagt aan burgmeester Aboutaleb.

Opening vaarseizoen
Voorafgaand aan het vertrek van de Hudson opent burgemeester Edo Haan het vaarseizoen. Dit gebeurt symbolisch door het hijsen van vlaggen met het nieuwe logo van het vaarseizoen: Maassluis Vaart. De burgemeester ontvangt de vlaggen uit handen van kinderen van de Montessorischool. Twee vlaggen worden gelijktijdig gehesen: op de Hudson en in de maritieme vlaggenmast op het havenhoofd. Deze mast is een geschenk aan de stad Maassluis van de bekende Maassluizer Gerrit Malipaard. Vanaf medio mei kan het publiek elke zaterdag varen op een van de historische schepen die Maassluis rijk is.

Voor meer informatie kijk op:
http://museumschiphudson.com/
https://www.maritiemmuseum.nl/