Route Varend Corso

Route Varend Corso

22 juni 2022

Dit jaar trekt de stoet van het Varend Corso in vier verschillende etappes door de regio om op zoveel mogelijk plekken het corsofeest los te laten barsten. Ook in Den Haag.

De corsoboten varen van 23 tot en met 26 juni een vier dagen lange doorlopende route, beginnend en eindigend bij het Trade Parc Westland. Verschil met eerdere jaren is dat er nu in verschillende etappes wordt gevaren. Net als de Tour de France, of Parijs-Dakar, vertrekt ook de corsostoet deze zomer elke dag vanaf een ander punt.

Dat biedt het Varend Corso veel nieuwe mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van Den Haag aan de route en aan allerlei feestelijke evenementen die kunnen worden georganiseerd op de eindpunten in de verschillende steden. Maassluis is hier een prachtig voorbeeld van. Daar worden al jaren evenementen zoals het Korenfestival georganiseerd rondom de aankomst van het corso. Ook de locatie in Delft biedt een uitgelezen kans voor een uitbundig avondprogramma.

Voor het eerst vertrekken de corsoboten dit jaar al op donderdagmiddag, met Maassluis als eindbestemming. Een dag later wordt de route naar Delft gevaren, waar het eindpunt waarschijnlijk om 20.30 uur wordt bereikt.

Zoals tijdens de startbijeenkomst al aangekondigd, blijft zaterdag de Westlanddag. Westland is de bakermat van het Varend Corso en traditiegetrouw wordt deze route op de zaterdag gevaren. Een dag later wordt voor het eerst koers gezet naar Den Haag. Het keerpunt ligt aan de Kleine Veenkade, waarna de schippers weer terug varen naar het Trade Parc Westland.