Nieuwe politieboot voor Westland en Midden-Delfland

Nieuwe politieboot voor Westland en Midden-Delfland

16 juli 2018, redactie

Het politieteam Westland heeft afgelopen vrijdag een nieuwe politieboot in gebruik genomen waarmee ze de wateren in de gemeenten Westland en Midden-Delfland veilig en prettig willen houden. ‘Goed om te zien dat de politie nu ook weer te water goed zichtbaar aanwezig is om in Midden-Delfland en het Westland waakzaam en dienstbaar te zijn’, vindt burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland.

Met de komst van de eigen boot kan de politie het toezicht intensiveren nadat het aantal meldingen van misstanden op het water de afgelopen periode is toegenomen. De politie zal vooral letten op roekeloos varen, varen onder invloed, jeugdoverlast en milieuovertredingen. Daarnaast gaat de boot uiteraard ook gebruikt worden bij grote waterevenementen zoals het Varend Corso. De controles worden uitgevoerd in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Delfland.

De politie kan vanaf nu beter bijdragen aan de veiligheid en kwaliteit van het vaarwater, vindt burgemeester Van Ardenne van Westland. Dit zorgt ervoor dat bewoners en toeristen uit binnen- en buitenland nog meer kunnen genieten van de blauwe dooradering van het Westland en Midden-Delfland.